
Είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης (Πτυχίο 1999) και του Πανεπιστημίου του Birmigham (Masters, Phd). Το 2005 ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή με επόπτη τον Καθηγητή Andrew Barker. Επίκεντρο των ερευνητικών μου ενδιαφερόντων είναι η σχέση λογοτεχνίας και φιλοσοφίας, η συστηματοποίηση του αρχαίου ελληνικού φιλοσοφικού λόγου κατά τον 4ο αι. π.Χ., η μελέτη θεωρητικών ζητημάτων της μεταφοράς και η φιλοσοφία της γλώσσας. Σε αυτό το πλαίσιο έχω δημοσιεύσει άρθρα και μια μονογραφία με τίτλο The poetics of philosophical language: Plato, poets, and presocratics in the Republic (De Gruyter 2011), στην οποία μελέτησα την πρόσληψη της ποίησης και την ποιητικότητα του φιλοσοφικού ύφους στην πλατωνική Πολιτεία. Η μελέτη πραγματεύεται, και θέτει σε νέες βάσεις, το μείζον ζήτημα συμφιλίωσης της ποιητικότητας του πλατωνικού ύφους με την απόρριψη της ποίησης από την ιδανική Πολιτεία.
Το δεύτερο βιβλίο μου με τίτλο Sculpture, Weaving, and the Body in Plato (De Gruyter 2023) διερευνά την διεπαφή της φιλοσοφικής σκέψης του Πλάτωνα με τις εικαστικές τέχνες και την τέχνη της πλαστικής στην Αθήνα της Κλασικής περιόδου. Συγκεκριμένα, το βιβλίο διερευνά τη μέθεξη των ανθρώπων στις πλατωνικές Ιδέες εξετάζοντας την πλατωνική έννοια της «μίμησης» υπό την οπτική γωνία των αναπαραστατικών και επιτελεστικών τεχνών (γλυπτική, υφαντική, χορεία). Υποστηρίζεται η άποψη ότι οι τέχνες της ανδριαντοποιίας, της ζωγραφικής, της υφαντικής και της χορείας αποτελούν βασικά εννοιολογικά εργαλεία μέσω των οποίων ο Πλάτων συλλαμβάνει ένα θετικό είδος μίμησης, προκειμένου να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν ηθικούς/πολιτικούς δεσμούς «φιλίας», ώστε να περιέλθουν σε αρμονική σχέση με τον εαυτό τους, με τους συμπολίτες τους, και με το σύμπαν γενικότερα.
Η έρευνά μου έχει χρηματοδοτηθεί από την Βρετανική Ακαδημία (AHRC), Eρευνητικά Kέντρα της Ευρώπης (Foundation Hardt, Γενεύη), το Jesus College του Πανεπιστημίου του Cambridge, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και από Πανεπιστήμια της Αμερικής.