Ανακοίνωση

Εξ αποστάσεως διδασκαλία στο Τμήμα Φιλολογίας.


Εξ αποστάσεως διδασκαλία στο Τμήμα Φιλολογίας

Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες,

Το Τμήμα Φιλολογίας, όπως και τα άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, προχωρά σε μαθήματα εξ αποστάσεως, παραδόσεις και σεμινάρια, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση εκπαίδευσης με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο.

Ήδη, όσοι και όσες συμμετέχετε σε ορισμένα μαθήματα, έχετε λάβει σχετικά μηνύματα από διδάσκοντες και διδάσκουσες του Τμήματος. Θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές αναρτήσεις στο studentsweb, το οποίο σας παρακαλούμε να επισκέπτεστε τακτικά.

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει συνολικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα ανακοινωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, δηλαδή ως τις 20 Μαρτίου 2020. Σε γενικές γραμμές, τα μαθήματα θα γίνονται κάθε εβδομάδα είτε με μια μορφή τηλεδιάσκεψης, όπως για παράδειγμα το Skype, είτε, για τα πιο μεγάλα ακροατήρια, με αναρτήσεις στην πλατφόρμα elearn (elearn.uoc.gr). Οι φοιτητές/τριες που θα παρακολουθήσουν για πρώτη φορά ένα μάθημα μέσω elearn καλούνται να εγγραφούν στο συγκεκριμένο μάθημα με τους κωδικούς τους. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα (ορισμένα μαθήματα ξεκίνησαν, ήδη, δοκιμαστικά).

Σας παρακαλούμε να μένετε σπίτι και να τηρείτε σχολαστικά τις επίσημες οδηγίες για την υγεία, τη δική σας και των άλλων.

Είμαστε μαζί σας, έστω και εξ αποστάσεως, και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συνεχιστούν οι σπουδές ακόμα και όσο διαρκεί η έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, με την ίδια δέσμευση, και χωρίς έκπτωση στην ποιότητα του διδακτικού έργου.

Να είστε καλά

Αλέξης Καλοκαιρινός

Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας