Announcement

Πρακτικά εργαστήρια για τη μελέτη του αρχαίου κόσμου με ψηφιακές μεθόδους (δια ζώσης και διαδικτυακά)

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το διεπιστημονικό Κέντρο ΤΑΛΩΣ-ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» διοργανώνει δύο πρακτικά εργαστήρια δια ζώσης (ΚΕΜΕ, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Ρέθυμνο) και διαδικτυακά μέσω Zoom (απαιτείται προεγγραφή).

Πρακτικό Εργαστήριο 1: Named Entity Recognition: Theory and Application

Ημερομηνία: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2024
Ώρα: 14:30-16:30

Διδάσκων: Litao Lin (PhD candidate, Dept. of Information Science, Nanjing University)

Σύνοψη: Εμβαθύνετε στις βασικές αρχές και τις πρακτικές εφαρμογές της αναγνώρισης ονομαστικών οντοτήτων (NER) στην ανάλυση κειμένου (text analysis), διερευνώντας τη σημασία και τη χρήση της στην έρευνα των ανθρωπιστικών επιστημών.

Προεγγραφείτε εδώ, για να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος Zoom.

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Litao Lin είναι διδακτορικός φοιτητής Πληροφορικής (Information Science) στο Πανεπιστήμιο Nanjing και επισκέπτης στο πρόγραμμα ΤΑΛΩΣ (χειμερινό εξάμηνο), χρηματοδοτούμενος από μια υψηλού κύρους υποτροφία του ιδρύματός του. Η διδακτορική του έρευνα επικεντρώνεται στις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες, και συγκεκριμένα στην εφαρμογή τεχνικών βαθιάς μάθησης για την εξαγωγή γνώσης από αρχαία κινεζικά κείμενα. Ενσωματώνοντας θεωρίες και μεθοδολογίες από τη βιβλιοθηκονομία και την επιστήμη της πληροφόρησης, χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες -συμπεριλαμβανομένων των οντολογιών, του σημασιολογικού ιστού και της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας- για τη συστηματική οργάνωση και τυποποίηση της γνώσης μέσα σε αυτά τα κείμενα. Στόχος της έρευνά του είναι να ενισχύσει τη μεγάλης κλίμακας, ανοικτή σύνδεση και διαλειτουργικότητα των κινεζικών ιστορικών κειμένων σε ψηφιακή μορφή, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση και διάδοση της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς.